Handling

Fräls oss ifrån ondo är ett levande rollspel som berättar historien om Sjunde inseglets adventister, en modern religiös kult med kristen grund som förbereder sig på världens ände och där synd och förlåtelse är centrala element.

Rörelsens centralfigur och obestridliga ledare – den Gudssända och karismatiska Katharina – blev för två veckor sedan fängslad av polisen efter att myndigheterna fått nys om att brottslig verksamhet förekommit inom sekten. Sedan dess har rörelsen befunnit sig i kaos, många medlemmar har varit inne på polisförhör, andra har försvunnit spårlöst och utan Katharinas vägledning rusar flocken i blindo.

Men i ett brev till rörelsen uppmanar Katharina flocken att komma samman för att barrikera sig från omvärlden, söka trygghet och kärlek i varandras sällskap, för att än en gång sjunga tillsammans och för att följa de instruktioner som Katharina tecknat ned i sitt brev. I brevet beskriver hon att världens ände är nära och att detta är den tid då alla synder skall förlåtas, men hur nystar man upp en härva där våld, övergrepp och psykisk nedbrytning varit vardagsmat som ofta skett i Herrens namn och för ett högre syfte? Frågan är om inte de otäckheter som tidigare skett inom sekten kommer att blekna inför de som kommer att ske denna helg…

Sagan slutar dock inte här. Katharina skriver att hon under söndagen skall sända en kurir med ytterligare ett brev. Vad som kommer att stå i detta brev vet ingen, men man spekulerar att det handlar om rörelsens framtid och överlevnad. Kanske är det instruktioner om hur Katharina skall fritas, vem som skall efterträda henne, eller kanske hennes sista profetia om det sjunde inseglet?

Vad detta lajv skapar är förhoppningsvis en bisarr resa in i sektlivets paradoxer och en djupdykning in i människans mörker. Hur kan synden rättfärdigas och förlåtelsen missbrukas? Och hur kan en fullkomlig övertygelse driva människan till ruinens brant?