Praktisk information

Denna sida innehåller all väsentlig praktisk information om lajvet. Om du har frågor eller funderingar tveka inte att ta kontakt med arrangörerna: anders@anderskarls.fi eller ericamys@gmail.com


Tid
Lajvet kommer att gå av stapeln 26-28 januari 2018.
Deltagarna samlas fredag kväll kl 18:00 för workshop och förberedelser. Lajvet inleds på lördag förmiddag och slutar ca. kl 16:00 på söndag. Efter lajvet ordnas de-brief och kvällen avslutas med städning av lajvplatsen och socialt umgänge.

Plats
Lajvet äger rum i en lokal ca 1h bilfärd från Umeå.
Den exakta adressen meddelas per e-post till de som anmält sig.

Pris
Lajvet kostar 500kr varav 50kr är obligatorisk* medlemsavgift i rollspelsföreningen Midälvariket. Om du redan är medlem i Midälvariket betalar du endast 450kr.

Betalningsinformation sänds per e-post till de som anmält sig.

Två spelare har möjlighet att få en rabatterad deltagaravgift på endast 250kr! Dessa är ämnade åt nybörjare, men även personer med ekonomiska skäl har möjlighet att ansöka om dessa. Ansökan görs vid anmälningen.

*Som medlem i Midälvariket är du försäkrad via Sverok.

Deltagarmängd
12 till 24 spelare (+ spelledare).

Åldersgräns
På grund av lajvets teman måste man åtminstone ha fyllt 18 år för att delta i detta lajv.

Språk
Lajvet spelas i huvudsak på svenska, men användning av andra språk är tillåtna.

Mat
I priset ingår alla måltider från och med lördagens frukost till söndagens lunch. All mat kommer att vara vegetarisk. Nämn ALLA allergier och specialdieter vid anmälningen. Det är tillåtet att ta med eget tilltugg, men tänk på att det också betraktas som in-lajv. Alla deltagare skall under lajvet hjälpa till vid tillredning av mat, samt diskning.

Logi
Deltagarna sover på golvet på medhavda sovsaker. Sovandet mellan lördag och söndag sker in-lajv.

Kläder & Rekvisita
Mer information kommer per e-post till de som anmäler sig, men det rör sig om normala moderna propra kläder som borde vara lätta för var och en att skaffa fram.

Informationsflöde
Hemsidan kompletteras fram till anmälningsöppningen, men förblir därefter statisk. Håll er uppdaterade om uppdateringar genom att markera er som kommer/intresseradlajvets FB-event.
Tilläggsinformation m.m. kommer att sändas ut per e-post till de som anmäler sig, samt också finnas tillgängligt på en löseordsskyddad del av hemsidan.
Alla deltagare kommer att bli inbjudna till lajvets Facebook-grupp (förutsatt att man har ett FB konto). Plattformen kommer att användas för diskussioner, relationsknytning m.m.

Rolltilldelning & Rollskrivning
Vid anmälningen uppger spelaren tre karaktärer hen är intresserad av att spela. Efter att anmälningstiden utgått tilldelas varje spelare en roll. Varje spelare får sedan ett karaktärskoncept bestående av två A4-sidor där karaktärens viktigaste information finns. Spelaren har sedan skyldighet att utveckla rollen och dess relationer till något intressant och spelbart. 

Regler
Lajvets regelverk kan läsas här!
Observera att du skall ha läst, förstått och godkänt regleverket innan du anmäler dig till lajvet.

Anmälning
Anmälningen är öppen från 4e november till 16e november
Anmäl dig här!

Efterarbete
Deltagare bör vara beredda att veckorna efter lajvet investera några timmar av sin tid för att diskutera och behandla upplevelserna under lajvet.

Kontaktinformation
Saknas någon viktig information på hemsidan? Har du frågor eller funderingar kring lajvet?

Tveka inte att kontakta arrangörerna!

Anders Karls
anders@anderskarls.fi

Erika Kolppanen
ericamys@gmail.com

Upphovsrätt
Fräls oss ifrån ondo av Anders Karls är licensierad under en
Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 4.0 Internationell licens.
Gäller även allt bildmaterial.

Creative Commons-licens